MAURIZIO

INITIATIEFNEMER, KERSTMAN

Maurizo Magnano is zelfstandig ondernemer, Italiaan uit Turijn en heeft warmbloedige motorolie door z’n aderen lopen.Maurizio, initiatiefnemer & kerstman

In 2017, na het zien van de documentaire ‘het pilotenmasker’ ontstond het idee om iets voor de kinderen in het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie te doen. Met als inspiratie een jaarlijks evenement in Turijn (‘Babbo Natale in Forma’ – ‘Gezonde Kerstman’) ontstond het idee voor een jaarlijkse rit door Utrecht waarbij de deelnemende motorrijders verkleed zijn als Kerstman of -vrouw.

Met z’n aanstekelijke energie weet Maurizio elk jaar meer motorrijders aan het werk te zetten om donaties te genereren op een zo origineel mogelijke manier.

Zijn doel is jaarlijks liefde, warmte en donaties te brengen aan alle Helden van het Prinses Máxima Centrum.

HULPJES

(OF ELFJES, ZO JE WIL)

Net als in echt, kan de kerstman onmogelijk alles alleen. Hij heeft zich omringt met elfjes die allemaal hun eigen specialisme en inbreng hebben.

Bart, logistiek- & marshall-elf

Erik, woordvoerder-elf

Niels, dokter-elf UMC

Jelle, jolly-elf

Martijn, web- & marketing-elf

WAAR DE HELDEN DAG & NACHT WERKEN

HET PRINSES MAXIMA CENTRUM

In juni 2018 is het Prinses Máxima Centrum geopend door onze Koningin. Sinds dat moment worden alle kinderen met kanker uit heel Nederland in het Máxima behandeld. In Nederland wordt jaarlijks bij ongeveer 600 kinderen de diagnose kanker gesteld en op dit moment overlijdt nog steeds 1 op de 4 kinderen aan deze ziekte.

Het Prinses Máxima Centrum heeft één ambitie: Ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Om deze missie te realiseren is alle kennis en expertise op het gebied van kinderoncologische zorg én research in het Máxima samengebracht.

Dát maakt het verschil.

Het activiteitenfonds

Tijdens het ziekteproces moeten kinderen soms wekenlang in het centrum verblijven en dat is een emotionele en zware tijd, voor zowel kind als familie.

Alle professionals – van ondersteunend personeel tot specialist – werken voortdurend samen om, ondanks die intensieve tijd in het Máxima, de ontwikkeling van kinderen daar en binnen het gezin te continueren, te stimuleren en om negatieve gevolgen van ziekte en behandeling zoveel mogelijk te voorkomen.

Het activiteitenfonds is daarbij een onmisbare aanjager.
Vanuit dit fonds worden activiteiten en evenementen mogelijk gemaakt die bijdragen aan de sociale, emotionele en fysieke ontwikkeling, die creativiteit en zingeving stimuleren en die zorgen voor de zo nodige ontspanning voor het verwerken van het ziekteproces.

Nog niet uitgelezen?